Cider er blevet populært, både private og professionelle laver eminent god cider. Cider er også bæredygtig og klimavenlig. En flaske cider lavet på æbler fra baghaven frigiver langt mindre CO2 end en flaske rødvin importeret fra Sydamerika. Cider er også langt mere klimavenlig og bæredygtig end øl. Og så er det nemt at lave sin egen cider. Mange har deres egne æbletræer og laver deres egen cider. Har du ikke æbler i din egen baghave, så tag ud i naturen og pluk dine egne forvildede æbler, det kan blive til en herlig cider.

I Æblefestival Assens kommune afholder vi cider-konkurrence og kårer vinderne for årets bedste cider lørdag d. 12. oktober kl. 14:00 i de historiske og unikke omgivelser i Plums Trælade i Assens. Vil du deltage i konkurrencen, så skal du indlevere mindst 1,0 liter cider i mindst 2 flasker til : Æblefestival Assens kommune, c/o Klaus Ankerstjerne Eriksen, Magtenbøllevej 78, 5492 Vissenbjerg.

Det er femte gang, vi afholder ciderkonkurrence, der er stor interesse for at lave cider og deltage i æblefestivalens ciderkonkurrence. Til ciderkonkurrencen i 2023 deltog professionelle og private ciderister fra hele Danmark, det blev en kæmpe succes og forhåbentlig kommer der lige så mange deltagere i år.

Cider-miljøet er et fællesskab, hvor ciderkonkurrencen er en god anledning til at mødes med professionelle, dedikerede ciderister og alle os andre, der bare vil være med i eventyret om den bedste cider. Og bemærk det nye ord i det danske vokabular, en ciderist er en, der fremstiller cider. Ligesom en brygger er en, der fremstiller øl eller mjød. Og en vinmager er en, der fremstiller vin.

Ciderkonkurrencen kårer de bedste cidere, men der bliver også udvekslet erfaringer om æblesorter, om fremstillingsmetoder og meget mere. Og der bliver smagt på de andres spændende cidere. Cider-miljøet er især aktivt om efteråret, det vindblæste, efterårsfarverne og de korte dage sætter sit præg, men samtidig er det også et paradisisk miljø for de dedikerede ciderister.

Lørdag d. 12. oktober kåres vinderne af årets ciderkonkurrence i de historiske og unikke omgivelser i Plums Trælade i Assens. Deadline for indlevering af cidere til konkurrencen er mandag d. 23. september.  Alle er velkommen til at kigge forbi og få en smag af cider-miljøet. Hvis du vil vide mere kontakt venligst :  Klaus Ankerstjerne Eriksen, tlf. 20865492, mail: klaus@magtenboelle.com